Servicii oferite


Infiintare de companii offshore
Incorporarea unei structuri potrivite reprezinta principalul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere cand doriti sa incepeti o noua afacere sau doriti sa optimizati o afacere deja existenta.
In cele mai multe cazuri se urmareste optimizarea fiscala, reducerea impozitelor, a taxelor in general.
Din acest motiv majoritatea companiilor incorporate sunt cele din paradisurile fiscale clasice, companiile offshore.
Pot aparea totusi situatii in care se doresc solutii complexe, mai rafinate. De exemplu, unii parteneri pot fi reticenti in a colabora cu companiile offshore. In unele cazuri doriti sa dati o anumita prestanta afacerii dumeavoastra. In aceste cazuri se infiinteaza companii in jurisdictii intracomunitare ( de exemplu in Regatul Unit al Marii Britanii), care folosite in paralel cu societatile offshore (in care impozitul pe profit si dividende este 0%) dau la un profil onshore afacerii dumneavoastra, dar cu taxare de tip offshore.
Fundatiile si trusturile sunt structuri folosite pentru protectia activelor si pot detine actiuni ale unor companii sau beneficiarii lor pot fi de asemenea companii.
Parteneriatele limitate corect structurate reprezinta o solutie din punct de vedere fiscal si al protectiei.
Pentru toate structurile pe care le incorporam, fie ca sunt companii offshore, companii rezidente, trusturi, fundatii, parteneriate limitate etc, oferim posibilitatea de a va proteja identitatea. De exemplu, pentru a infiinta o companie offshore (IBC sau Exempt Company) sunt necesari minim un director si minim un actionar. Aceaste functii, in majoritatea jurisdictiilor, pot fi detinute de aceeasi persoana. Protectia dumneavoastra poate fi facuta cu ajutorul unui director si/sau a unui actionar nominal. Directorii si actionarii nominali sunt de obicei avocati din jurisdictiile in care se incorporeaza compania.
Fundatiile si trusturile sunt structuri folosite pentru protectia activelor si pot detine actiuni ale unor companii sau beneficiarii lor pot fi de asemenea companii.
Optimizare fiscala
Orice activitate comerciala are ca principal scop realizarea unui profit de catre o societate comerciala. Insa asa cum este bine stiut de cei care sunt implicati intr-o astfel de activitate, in ultimii ani, din cauza numeroaselor ajustari aduse codului fiscal si a celorlaltor legi care reglementeaza activitatile comerciale, de cele mai multe ori pana la 80% din profitul realizat ajunge sa fie folosit doar pentru acoperirea stricta a cheltuielilor cu activitatea, plata impozitelor la bugetul de stat, plata impozitelor la bugetul local, ITM, asigurari sociale si de somaj, etc.
Astfel au aparut necesare modalitati de optimizare a fiscalitatii, una dintre aceste metode fiind aceea de infiintare a unei societati intr-o jurisdictie offshore sau onshore cu un climat fiscal favorabil.
Societatile offshore reprezinta acele companii care sunt incorporate in jurisdictii care se bucura de o impozitare diferita in functie de locul in care se desfasoara activitatile comerciale, ajungandu-se in majoritatea jurisdictiilor clasice offshore ca impozitul pe profit si dividende sa fie de 0%.
O alta forma de societati care ajuta la optimizarea fiscala sunt acele jurisdictii onshore cu un regim fiscal favorabil, de exemplu societatile din Malta, Cipru sau alte societati europene, intracomunitare; ele functioneaza ca si societati comerciale, au numar de rezidenta fiscala (pentru a se putea aplica prevederile tratatelor de evitare a dublei impuneri), au numar de TVA, se tine contabilitate, se depun declaratii si bilanturi anuale.
In cazul acestor companii europene contabilitatea este tinuta in partida simpla, nu exista conceptul de cheltuieli deductibile sau nedeductibile, orice incasare reprezinta profit, iar orice cheltuiala este inregistrata ca si pierdere. In aceasta situatie se accepta in contabilitatea societatilor orice contracte, facturi sau orice alte operatiuni economice care sa ajute la scaderea profitului acestor societati pana la 0, in functie de necesitatea si dorinta fiecarui operator economic in parte.
Ca exemplu in cazul unei societati din Marea Britanie, unde impozitul pe profit este calculat progresiv, in functie de valoarea profitului obtinut ( intre 21% si 29.75% ), se accepta introducerea in contabilitate a contractelor si a facturilor de cheltuieli cu orice tip de societate ( chiar si dintr-un paradis fiscal recunoscut) si astfel se scade simtitor impozitul pe profit ce trebuie platit in Marea Britanie.
Avantajul acestor societati il reprezinta faptul ca ele sunt societati europene, dau prestigiu afacerii, nu sunt recunoscute ca si paradis fiscal, pot fi folosite in diverse operatiuni economice precum licitatii, contracte cu clienti care sunt reticenti fenomenului offshore, precum si orice alte operatiuni economice.
In ceea ce priveste societatile incorporate in jurisdictii clasice offshore, marele avantaj al acestora este acela ca nu trebuie tinuta contabilitate in cazul lor. In cazul in care operatiunile economice nu se desfasoara pe teritoriul statului unde ele au fost infiintate ( in cazul IBC-urilor este cerinta obligatorie) impozitul pe profit si dividende este 0, iar cerinta legata de contabilitate se anuleaza.
Pentru mai multe informatii legate de modalitatile in care dumneavoastra puteti dispune de proprii bani si de optimizarea fiscala a profitului va asteptam la biroul nostru pentru o consultatie, aceasta fiind gratuita. Cunoscand detaliile legate de natura activitatii dumneavoastra vom stabili impreuna care este cea mai buna metoda de optimizare fiscala, precum si identificarea jurisdictiilor ce va pot oferi solutia optima.
Infiintari, cesiuni Romania
Scopul incorporarii unei societati intr-o jurisdictie offshore sau cu structura offshore este acela de eficientizare a fiscalitatii. Una dintre modalitatile de eficientizare consta in preluarea de catre o astfel de societate a unei societati romanesti deja existenta sau in infiintarea unei societati romanesti cu asociat unic si administrator societatea offshore. Procentul participarii la beneficii si pierderi al societatii offshore se poate stabili in functie de necesitatea si dorinta fiecarui client in parte.
Beneficiul acestei operatiuni consta in faptul ca responsabilitatea asociatului si administratorului sunt mult diminuate prin faptul ca societatea offshore este atat asociat unic cat si administratorul societatii romanesti, find necesara prezenta unei persoane fizice doar ca reprezentant al societatii nerezidente, in calitatea sa de administrator care indeplineste anumite sarcini doar in limita mandatului. Mandatul de reprezentare poate fi de la 15 zile pana la o perioada nedeterminata, in functie de necesitatea si dorinta fiecarui client.
Societatea noastra va poate oferi consultanta si suport in ceea ce priveste constituirea unei companii romanesti cu actionariat extern precum si in cedarea respectiv preluarea de parti sociale de catre actionarul extern.
1. Pentru infiintarea unei societati comerciale romanesti, cu actionariat extern (offshore sau cu regim fiscal favoabil) vor fi necesare urmatoarele:
-
Existenta unei societati offshore sau onshore. Alegerea jurisdictiei este bine sa fie facuta tinandu-se seama de natura si specificul activitatii societatii comerciale ce urmeaza a se infiinta in Romania.
-
Urmatorul pas este acela de a stabili sediul social al societatii romanesti ce urmeaza a se infiinta. Societatea noastra are colaboratori care va pot gazdui sediul social in Bucuresti sau zone limitrofe, in cazul in care dumneavoasra nu aveti posibiltatea asigurarii unui sediu social.
-
Avand sediul social stabilit, dumneavoastra va revine sarcina de a alege denumirea societatii romanesti, iar noi vom obtine rezervarea denumirii.
-
Urmatoarea etapa consta in realizarea actului constitutiv al societatii romanesti ce urmeaza a se constitui.
-
Dupa parcurgerea etapelor mentionate mai sus urmeaza intocmirea dosarului pentru infiintarea societatii, care trebuie depus la Oficiul Registrului Comertului, afiliat judetului in care societatea isi va avea sediul social.
Continutul dosarului si documentele necesare vor fi intocmite de societea noastra in colaborare cu agentul extern din jurisdictia aleasa de dumneavoastra si acesta va contine pe langa actul constitutiv, rezervarea denumirii si contractul pentru sediul social urmatoarele:
-
Actul constitutiv al societatii externe, tradus de un traducator autorizat, a carui semnatura va fi legalizata de un notar public;
-
Certificatul de inregistrare al societatii externe, de asemenea tradus si legalizat;
-
Certificatul de bonitate al societatii externe, tradus si legalizat;
-
Procura generala a persoanei imputernicite sa exercite calitatea de reprezentant al societatii externe (indicat de dumneavoastra), tradusa si legalizata de un notar public;
-
Intocmirea si completarea diverselor formulare cerute de referentii Oficiului Regstrului Comertului ;
-
Depunerea dosarului la Oficiul Registrului Comertului, sustinerea acestuia si urmarirea stadiului dosarului pana cand acesta este admis, iar dumneavoastra intrati in posesia documentelor noii societati romanesti;
2. Pentru cesionarea de parti sociale ale unei societati romanesti catre o societate externa sunt necesare a se stabili urmatoarele:
-
identificarea jurisdictiei optime in vederea infiintarii societatii externe in vederea realizarii cesiunii de parti sociale;
-
structura societatii romanesti care urmeaza a ceda partile sociale SRL sau SA. Pentru fiecare in parte exista anumite etape in realizarea cesiunii, ce trebuie urmate;
-
numarul de actiuni sau parti sociale ce urmeaza a fi cedate.
-
identificarea persoanei sau persoanelor ce urmeaza a fi reprezentanti ai societatii si intinderea mandatului lor de reprezentare;
-
intocmirea Hotararii AGA sau Deciziei Asociatului Unic al societatii romanesti privind cesiunea de parti sociale;
-
intocmirea contractului de cesiune de parti sociale, impreuna cu dumneavoastra si reprezentantul societatii externe.
-
intocmirea actului constitutiv reactualizat al societatii romanesti;
Avand toate aceste documente se trece la urmatorul pas si anume la intocmirea dosarului privind cesiunea de parti sociale ce urmeaza a fi depus la Oficiul Registrului Comertului. Dosarul cuprinde, pe langa documentele mentionate mai sus si urmatoarele documente:
-
actul constitutiv al societatii externe, tradus de un traducator autorizat, a carui semnatura va fi legalizata de un notar public;
-
certificatul de inregistrare al societatii externe, de asemenea tradus si legalizat;
-
certificatul de bonitate al societatii externe, tradus si legalizat;
-
procura generala a persoanei imputernicite sa exercite calitatea de reprezentant al societatii externe (indicat de dumneavoastra), tradusa si legalizata de un notar public;
-
procura generala a persoanei imputernicite sa exercite calitatea de reprezentant al societatii externe (indicat de dumneavoastra), tradusa si legalizata de un notar public;
-
Depunerea dosarului la Oficiul Registrului Comertului, sustinerea acestuia si urmarirea stadiului dosarului pana cand acesta este admis, iar societatea romaneasca are o noua structura, cu asociat si administrator extern.
Dupa finalizarea acestor operatiuni, infiintarea, respectiv cesionarea unei societati romanesti, societatea noastra va poate consilia si in ceea ce priveste desfasurarea activitatii ulterioare a societatii. Va putem recomanda un contabil care sa cunoasca fenomenul offshore si care este familiarizat cu acesta, un avocat care sa va reprezinte si sa va sfatuiasca la semnarea unui contract, acolo unde dumneavoastra credeti ca este necesara prezenta acestuia precum si in orice operatiune in care aveti nevoie de sprijinul si sfatul nostru.